HTML

Péter-Pál Antióchia

A Péter-Pál Antióchia egy katolikus ifjúsági mozgalom, az Antióchia szentendrei közössége. 17-30 év közötti fiatalok találkoznak hetente, és beszélgetnek őket érintő kérdésekről.

Oldal a Facebookon

Antióchia on Facebook

Utolsó kommentek

  • Sergő Z. András: Ez jó kérdés, nem tudom. (2009.10.22. 14:54) Egy hét Csépán
  • Olka: Nem lehet valahogy megoldani, hogy ne induljon el automatikusan a videó? Elég zavaró így. (2009.10.14. 12:01) Egy hét Csépán
  • kegyi: Errol az idezetrol csak nekem jut eszembe ez?: de.wikipedia.org/wiki/Follow_me_car (2009.04.16. 16:10) Plakát a hétvégére
  • Sergő Z. András: Egy kis ízelítő a tavalyi farsang fotóival: indafoto.hu/peterpal/orszagos_antiochias_farsang_20 és... (2009.02.09. 20:59) Országos Antiochiás Farsang
  • Dorka: Éljen, éljen, megvolt a hétvége, és tök jól sikerült! Köszönjük Vandának és Gergőnek!!! :))) (2008.11.17. 18:25) Következő hétvége: 2008. november 14-16.
  • Utolsó 20

Galéria

Linkblog

2009.01.10. 16:55 Sergő Z. András

Szaki - Szentendrei Antióchia Kisszótár

Kisszótárunkban találsz többféle szócikket. Némelyik minden Antióchia közösség számára ismerős, mások speciálisan szentendrei találmányok (*). A lényeg mindegyikben az, hogy kifejezetten saját.

 

-          Bevezető: olyan antióchiás iromány, amely központi része egy-egy pénteki találkozónak. Minden alkalommal más fiatal készül fel, s mondja el saját gondolatait, élményeit olyan témákról, mint például a barátság, a szeretet, a hivatás stb.

-          Diszkókirály*: komoly Activity csata dúlt, amikor MSZ Marci barátunk megkapta a fenn olvasható szócikket. „Mutogasd el, kérlek!” A királlyal még nem is volt gond, de amikor Marci a „diszkó” szó elmutogatására elkezdett keringőzni… És amikor Dorka ebből rájött…

-          Egyenesből keresztbe: olyan – a szentendreiek által kedvelt – játék, melynek a lényege az, hogy minden olyan játékos, aki még nem játszott ilyet azelőtt, totálisan belezavarodjon, s maga jöjjön rá a játékszabályokra.

-          Éjszakai kirándulás*: olyan program, amit akkor dob be a közösség egy tagja, amikor már csak egy hajszál hiányzik, hogy mindenki totálisan fáradt legyen. Ezek után pedig alvás… Már ha lehet, s nincs másnapra betervezve egy nappali kirándulás. Ezek a legalkalmasabb idők az erdő megismerésére vagy részleges napfogyatkozás-nézésre.

-          Jeromos: egy újabb őrjítő játék. Vajon honnan tudja a játékos, aki kiment, hogy kivel kell kezet fognia? A megoldás primitíven egyszerű, csak rá kell jönni a nyitjára.

-          Jesus Jazz Band*: hát ez volna a zeneteamünk. Még Barnás Marci nevezte el őket így a 8. hétvégén.

-          Másfélórázás: a barátkozás, a másik megismerésének egyik legjobb módja. Ha két ember megbeszél egy találkozót, beszélgetnek legalább 1.5 órán át. Néha hívjuk kétésfél- illetve háromésfélórázásnak is, ezek a jobban sikerült változatok.

-          Megosztás: a bevezetők utáni kiscsoportos beszélgetés hivatalos neve. Talán sokszor többet is ér, mint maga a bevezető. Bár ez sok mindentől függ.

-          Megy a HÉV!*: Bertye szokásos péntek esti kurjantását próbáltuk idevarázsolni. A találkozók végén 22:15-kor ugyanis Bertyéhez lehet igazítani a svájci órákat és a Big Bandet, amikor ő indulásra szólítja a közösség nem szentendrei tagjait.

-          Műhelymunka: így hívjuk, amikor meglátogatjuk Csongrádiékat, a közösség háttérházaspárját, s ők megkínálnak bennünket egy kis teával… Na jó, igazából a bevezetőnkkel megyünk el hozzájuk, hogy hallgassák meg, beszélgessünk az általunk választott témáról, mielőtt pénteken felolvassuk.

-          Ölelés: antióchiás köszönési mód. Se puszi, se kézfogás, csak szélesre tárt karok…

-          Stop*: Újabb játék, amely a 8. hétvége óta tartja magát. Lényege, hogy egy nap egyszer mindenki „lestoppolhat” valakit, vagyis egy perc mozdulatlanságra ítélheti az illetőt. Valódi csemege a fotósoknak…

-          Szép Hold: Te tudsz rajzolni egy szép Holdat? Biztos? És ha az nem jó? Néhány óra alatt talán sikerül. Igazi agytröszt a la Antiochia.

-          Team: a hétvégeket előkészítő csapat, amely hat hétig készül erre a háromnapos eseményre.

-          Tojáskrémes kenyér*: helyi ételkülönlegesség, fogyasztását málnaszörppel ajánljuk. Ha találkozó után tömve van a konyha, feltehetően ez (volt) a vacsora.

-          Workshop: ld. Műhelymunka. Mivel a mozgalom Ausztráliából érkezett Magyarországra, ezért ennyi hazafiatlanság megengedhető.

-          Zeneteam: kis csapat, akik a zenét szolgáltatják mind a pénteki találkozókon, mind a hétvégéken. A csapatnak gitárosai, furulyásai, fuvolásai egy szem dobosa és egy csellósa van. De ha megtanulok hárfázni, még azt is elvihetem minden pénteken…

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://peterpal.blog.hu/api/trackback/id/tr89869406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása