HTML

Péter-Pál Antióchia

A Péter-Pál Antióchia egy katolikus ifjúsági mozgalom, az Antióchia szentendrei közössége. 17-30 év közötti fiatalok találkoznak hetente, és beszélgetnek őket érintő kérdésekről.

Oldal a Facebookon

Antióchia on Facebook

Utolsó kommentek

  • Sergő Z. András: Ez jó kérdés, nem tudom. (2009.10.22. 14:54) Egy hét Csépán
  • Olka: Nem lehet valahogy megoldani, hogy ne induljon el automatikusan a videó? Elég zavaró így. (2009.10.14. 12:01) Egy hét Csépán
  • kegyi: Errol az idezetrol csak nekem jut eszembe ez?: de.wikipedia.org/wiki/Follow_me_car (2009.04.16. 16:10) Plakát a hétvégére
  • Sergő Z. András: Egy kis ízelítő a tavalyi farsang fotóival: indafoto.hu/peterpal/orszagos_antiochias_farsang_20 és... (2009.02.09. 20:59) Országos Antiochiás Farsang
  • Dorka: Éljen, éljen, megvolt a hétvége, és tök jól sikerült! Köszönjük Vandának és Gergőnek!!! :))) (2008.11.17. 18:25) Következő hétvége: 2008. november 14-16.
  • Utolsó 20

Galéria

Linkblog

2008.12.22. 13:53 Sergő Z. András

Mi az az Antióchia?

A plébánián működő közösség minden évben kétszer tart hétvégét, legközelebb 2010. november 12-14. között.

A közösség jellemzője a misszió. Fontosnak tartjuk, hogy korunkbeli fiatalok mondják el Jézus örömhírét, azt, amit ők gondolnak a hitről, a reményről, a szeretetről és egyéb fontos, a fiatalokat érintő kérdésekről. Az újonnan bekerült fiatalok immáron a régiekkel együtt tehetik, teszik ugyanezt.

 

A hétvége nem más, mint bevezetés a lelkiségbe. Valaki, aki még nem hallott az Antiochiáról, részt vesz egy hétvégén, s itt megismerkedik a mozgalommal. (Ugyanakkor szükséges hozzátenni, hogy egy hétvégén való részvétel még nem jelent elköteleződést a közösségben.)

Formája: egy hétvége – nevéből eredően – péntek estétől vasárnapestéig tart. Ebbe a közel 50 órába minden belefér: előadások, kiscsoportos beszélgetések, közös játékok, imák, szentmise, miegymás. A hétvége élménye egészen különleges, és a hétvége valóban élmény.

 

Kik tartják: Ezeket a hétvégéket – melyből egy évben kettő van (ősszel és tavasszal) – kizárólag a közösség fiataljai tartják. Minden alkalommal egy fiú és egy lány vezető fog össze mindent, ám a közösség többi tagja is ugyanúgy részt vesz. Mi írjuk a bevezetőket, mi vezetjük a kiscsoportos beszélgetéseket, mi zenélünk, mi felelünk azért, hogy Te valóban jól érezd magad és valóban igazi istenélmény legyen a számodra.

A hétvégék egyik központi része a kiengesztelődés. Ez a szombat esti program (kb. 7-től 9:30-ig tart) ad alkalmat arra, hogy kiengesztelődjünk Istennel – megvallva bűneinket -, s ha kell, egymással is.

A hétvége sikerében nagy részt vállalnak a helyi egyházközség házaspárjai is.  Kifejezetten kiemelendő a háttérházaspár, akik felügyelik a közösség életét, és a hétvége adminisztratív teendőit is mind ők végzik. De vannak más segítők is: ki a bevezetők megírásánál, ki elszállásolásnál, ki pedig a helyszínen, a konyhán segít.

 

 

A rengeteg lelki élményen, bevezető előadáson, beszélgetésen kívül mód van egymás megismerésére is. A közös játékok, éneklések, egyéb meglepetések stb. mind-mind azt a célt szolgálják, hogy együtt legyünk, minél jobban megismerjük és megszeressük egymást.

A legszebb dolog talán egy hétvégében, hogy csodálatos íve van. Minden új és minden régi félévenként megtapasztalja saját útját Isten keresésétől addig a pontig, amíg azt nem mondja: ”Igen, Uram, én Hozzád tartozom.”

A hétvége folytatása mindig a pénteki imatalálkozó, ahol közösen beszélgetünk minket érintő dolgokról, közösen énekelünk, imádkozunk. Lélekben már készülünk a következő hétvégére...

Szólj hozzá!

Címkék: bemutatkozás antióchia


A bejegyzés trackback címe:

https://peterpal.blog.hu/api/trackback/id/tr47836611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása